Hodnocení odehraného kola, okres + VI. třída.

19.08.2015 15:42

 

Hned první kolo Okresního přeboru svedlo do cesty zřejmě dva největší letošní aspiranty na postup Rozhovice hostily Prosetín. A oba týmy potvrdily, že asi opravdu budou patřit k těm nejlepším v soutěži, protože předvedly divákům pohledný a zajímavý zápas, který by dle očitých svědků snesl parametry krajských soutěží. Domácí nakonec zvítězili 2:1, čímž potěšili i velkou část tipérů, kteří se zapojili do soutěže Deníku nazvané Tip liga, kam byl tento šlágr kola samozřejmě zařazen.

Zato utkání Svratouch Kameničky, druhý zápas okresu, který byl do tipovačky zařazen, jim moc radost neudělal. Železnohorské derby totiž skončilo bezbrankovou remízou. Přitom šance na vstřelení branky měly oba týmy, ale nakonec zůstali gólmani Kašpar, resp. Kosař nepřekonáni.

Nejvíce branek tak viděli diváci v Ronově, kam o místní staročeské pouti zavítaly Zaječice. Domácí se po dlouhých deseti letech dočkali o tomto svátku vítězství (5:1), když se hattrickem blýskl Josef Svoboda. Utkání se lámalo dvěma okamžiky. Tím prvním byl bezesporu šátňák ronovského Antoše na 2:1 v poslední minutě první půle, druhým pak zřejmě špatná fyzička Zaječic v závěru, kdy odpadly a inkasovaly další tři branky. Radost domácích z výhry ale byla veliká, a co jsem slyšel, asi na pouťové zábavě i pořádně oslavená :-)

Druhé střetnutí, v němž výrazně zvítězili domácí, se odehrálo ve Skutči. Junior zde porazil Křižanovice 4:1. O místním posvícení to ale zprvu na takto pohodovou výhru vůbec nevypadalo. Hosté měli v úvodu míč častěji na svých kopačkách, vypracovali si však jen jednu loženku, kterou navíc neproměnili. A v závěru poločasu inkasovali od domácích tvrdý úder v podobě tří rychlých branek, čímž bylo prakticky po zápase.

Posledním z celků, který se mohl radovat před vlastními fanoušky ze zisku všech tří bodů, pak byl nováček soutěže z Kočí. Ale ani tady se výhra nad Vítanovem nerodila lehce. Po prvním poločase dokonce hosté 1:0 vedli. Hned po změně stran však domácí srovnali a nakonec jim výhru zajistil v 77. minutě Zdeněk Škaryd. Když pak deset minut před koncem vytáhl při šanci hostů gólman Dostál parádní zákrok, bylo vítězství a první body v okrese na světě.

Hektický závěr viděli o místní pouti a zároveň pivních slavnostech diváci v Krouně. V duelu se Svídnicí 87 minut branka nepadla, aby se najednou po nepřehledné situaci ujali vedení hosté. Sokolové si ale nechtěli pokazit sváteční neděli, vrhli všechny své síly do útoku a odměnou jim bylo v nastavení vyrovnání po hlavičce Boušky.

V posledních dvou duelech kola si body odvezli hosté. V Miřeticích se z hubené jednobrankové výhry radovaly Tuněchody, a zařídil jim ji ve 38. minutě hostující kanonýr Martin Adámek. Hosté se tak paradoxně soupeři „odvděčili" za změnu pořadatelství, když hřiště v Tuněchodech s novým trávníkem by se mělo otevírat až za 14 dní o místním posvícení. Pro domácí Tatran to bylo zklamání, hra v poli prý byla jinak vyrovnaná a zápasu by zřejmě slušela remíza. Miřetice ale mohou soupeři vše vrátit v úterý 25. srpna, kdy se na stejném místě střetnou oba týmy znovu, tentokráte v rámci semifinále okresního kola Českého poháru.

Zklamání z domácí porážky zažili také fotbalisté Chrasti, kteří na vlastním trávníku odevzdali všechny body Holetínu. Také zde rozhodla o zisku všech bodů jediná branka, kterou dal po hodině hry Zavřel. Zde se ale jedná o spravedlivé vítězství, protože hosté hráli více jak 65 minut o deseti (vyloučen byl Zárybnický), a přesto měli více ze hry.

 

Ve 4. třídě se ze sedmi zápasů hned 5x radovaly z výhry domácí týmy. Překvapivé to bylo zejména v Bojanově, kde udolaly 2:1 rezervu Načešic. Pouťový zápas zvládl i Ronov B, který dal novému oddílu v soutěži Stolanům B čuchnout, že se mladíci musí ještě pořád učit, a také v Krouně B, kde zdolali Městec 3:2. Radost z vítězství, v loňské sezoně celkem neznámý pojem, zažily také Bítovany, a to nad rezervou Nasavrk (3:1). Nejvyšší výhru pak dosáhly Kameničky B, které „sfoukly" Žlebské Chvalovice 4:0. Z nečekaného vítězství se pak mohla radovat rezerva Tuněchod, když dokázala vyhrát na hřišti Míčova 4:2. A to už vedla 4:0… Druhým celkem, který bral všechny body u soupeře, pak byly Chroustovice B, když snadno ovládly derby v Jenišovicích (0:3).


 

 

 

 

Zpět